tiistai 26. lokakuuta 2010

Hääkakku

Minulta pyydettiin ensimmäiset hääkakut isoihin häihin ja vähän jännitti mitä siitä tulee... Lopputulos miellytti kyllä erittäin paljon ja makukin oli aivan loistava, vaikka itse sanonkin :) Kakkuja oli yhteensä 4, joista yksi "kerroskakkuna" ja muut erillisinä.



Sisällä vadelma- valkosuklaa täyte, kostutettu vadelmamehulla, vadelmahilloa välissä, päällä pakastevadelmia (jotka muuten pitivät muotonsa hyvin kun laittoi kakun päälle jäisinä!) ja reunat flora vispiä.

Täyte
200gr maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
250gr vadelmia
150gr valkosuklaata

vaahdota kerma, sulata suklaa. Sekoita sula suklaa tuorejuustoon, lisää vaahdotettu kerma ja lopuksi vadelmat (jos pakastemarjoja, sulata ne ensin ja käytä myös sulatuksen aikana tullut vadelman mehu). Kun vadelmia lisää, ei kannatta vatkata kauhean kauan sähkövatkaimella koska marjat menevät soseeksi.

Täyte jähmettyy hyvin suklaan ansiosta. Isoon (n. 25-28cm halkaisijaltaan) kakkuun tein kaksin kertaisen täytteen jotta täytettä tuli runsaasti. Muutoin tein yllä olevan ohjeen mukaisesti, mutta vadelmia laitoin n. 400gr.

Ei kommentteja: