maanantai 10. toukokuuta 2010

Baileys - juustokakku


Kinuskikissan sivuilta löytää mahdottoman ihania herkkuja! Tämäkin ohje on sieltä, hiukan muokaten. Kukat ovat sokerimassaa, lehdet marsipaania.

Pohja + reunat
250 g kaurakeksejä
125 g margariinia

Täyte
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1,5 dl tomusokeria
500gr mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi suojaksi ja öljyä reunat. Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää kermaan sekoituksen aikana tomusokeri. Lisää kermavaahtoon mascarpone-juusto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto.

Kiehauta likööri kattilassa ja liuota liivatteet kuumaan likööriin. Lisää likööri-liivateseos täytevaahdon joukkoon hyvin sekoittaen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta hyvin.

Anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota varovasti vuoasta ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: