tiistai 11. toukokuuta 2010

Kinkkuhyrrät


Multa pyydettiin herkkukoriin jotain suolaista ja ajattelin yhdistää kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Niinpä päädyin tekemään kinkkuhyrriä ja tein taikinankin itse. Sitä en ole koskaan vielä kokeillut ja vähän tietenkin jännitti kuinka sen käy. Ja hyvinhän siinä kävi!

Taikina
250gr voita tai margariinia
250gr jauhoja
1tl leivinjauhetta
250gr rahkaa

Täyte
250gr kinkkua suikaleina / pieninä paloina
1 paprika
n. 1 dl purjoa tai kevätsipulia
250gr juustoraastetta

nypi jauhot, leivinjauhe ja huoneen lämpöinen voi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi massaksi. Itse sekoitin koko homman alusta loppuun asti käsin, koska mikään puukauha ei olisi kyennyt tuohon seokseen niin että lopputulos olisi ollut tasainen. Laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Suojaa taikina muovilla tai laita kannelliseen kulhoon ettei taikina kuivu.

Kaulitse taikinasta n. 60x30 cm levy ja laita täytteet pinnalle. Rullaa leveyssuunnassa tiiviiksi rullaksi ja leikkaa noin 2-2,5cm paksuisia paloja. Laita pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele reunat munalla ja paista 225 asteessa noin 20min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja: