sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Grissinit


Pyynnöstä kokeilin grissinien tekoa ja täytyy sanoa, jotta vallan hyviä ne on! Toiveena oli, että mukaan saataisiin sinihomejuustoakin, ja sehän olikin sitten miettimistä vaativa tehtävä. Päädyin kaulitsemaan pienen levyn taikinaa jonne murustin sinihomejuustoa ja käärin kiinni. Lopputulos on ainakin silminnähden hyvä.

Kuvassa oikean puoleisissa on sisällä sinihomejuustoa, siksi ne ovat paksumpia kuin toiset :)

50gr hiivaa
3dl vettä
1-2 tl suolaa
1rkl sokeria
1dl oliiviöljyä
8dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa voimakkaasti. Anna kohota puolisen tuntia.

Leivo taikina ohuiksi tangoiksi. Anna kohota hieman ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja: