sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Itsenäisyyspäiväksi

Tein itsenäisyyspäiväksi elämäni ensimmäisen sokerimassa + marsipaani kakun. Huh, olihan opettelu mutta olin tyytyväinen siihen, ettei marsipaanilla päällystäminen ollutkaan niin vaikeaa kuin olin etukäteen pelännyt.



Sokerimassasta tehtyjä kukkia koristeeksi, keskellä sokerihelmi ja väriä listätty sinisellä elintarvikevärillä.


Valkoiseksi värjätyllä marsipaanilla kuorrutettu. Alla valkosuklaakreemi, joka tuntui kovettuvan hurjan äkkiä ennen kuin sain sileämmäksi tasoitettua. Näin ollen jäi vähän muhkurat näkyviin.


Lopputulos onnistui kuitenkin hyvin. Koristeet on kiinni elintarvikeliimalla paitsi sokerihelmet on kiinnitetty kakkuun suoraan kaupan sokerikuorrutteella.

Kakun välissä marianne crush- mousse ja pätkismousse. Yhdistelmänä tähän kuorrutukseen lopputulos oli liian makea.

Lisäksi tein itsenäisyyspäiväksi pätkismuffinseja jotka kuorrutin myöskin vähän päivän värejä mukaillen. Sininen sävy ei ole ihan mieleinen mutta sopi teemaan kuitenkin. Päällä valmiita lumihiutaleen mallisia nonparelleja.



Näiden muffareiden ohje on saatu täältä

3½dl jauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
1dl kermaa
2 munaa
100g margariinia
1dl kahvia
3rkl kaakaojauhetta
pussi pätkiksiä pienittynä

Sekoita kuivat aineet ja lisää muut aineet hyvin sekoitaen. Paista noin 200 astetta vartin verran. Itse tein niin, että täytin vuokaa ensin 1/4 taikinalla, laitoin yhden minipätkiksen ja täytin loppuun. Näin muffinseille tuli ns. pätkissydän. En siis sekoittanut taikinaan pätkiksiä.

1 kommentti:

Katalook kirjoitti...

Täällä ollaan! :D Linkittelen kans sut tuonne mun sivuille niin löydän sitten paremmin uudelstaan! :)

Kata