tiistai 9. maaliskuuta 2010

makeaa synttäriksi



Tein töihin juustokakkuidealla makean kakun synttäripäiväkseni. Muokkasin tuota lakristapommin ohjetta ja sein minttusuklaan makuisen kakun.

Pohja
1 pkt minttudominoita
75gr voisulaa

täyte
2dl kuohukermaa
vajaa pussillinen pätkiksiä
100gr valkoista suklaata
5 liivatetta 0.5dl vettä

2 pkt flora vispiä
1pss marianne crush - rakeita

Murskaa dominot ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele tiiviisti vuoan pohjalle. Kuumenna kuohukerma ja sekoita siihen pätkikset ja suklaa. Lämmitä kunnes suklaat ovat sulia. Älä keitä. Anna seoksen jäähtyä kylmäksi (voi tehdä vaikka edellisenä iltana).

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispit tukevaksi vaahdoksi. Vaahdota kylmä kerma-suklaaseos löysäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää marianne crush pussi joukkoon. Keitä vesi ja luiota liivatteet veden joukkoon. Lisää liivate-vesi vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Laita vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti (tai yön yli). Koristele pinta haluamallasi tavalla.

Itse tein löydön lähikaupan hyllyltä. Koristelugeeleihin oli tullut täydennystä ja valikoimassa oli kolmen eri suklaan (maito-, tumma- ja valkoinen suklaa) väristä ja makuista "geeliä" eli ikään kuin sulaa suklaata tuubissa. Pitihän tuo kokeilla ja sitä sitten laitoin pintaan. Oikealta suklaalta kyllä maistui!

2 kommenttia:

Katalook kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa hyvälle!! NAM!! :)

Evetys kirjoitti...

Tää oli todella hyvä yhdistelmä!! Minttuinen muttei liian voimakkaasti :) Suosittelen kovasti!