tiistai 9. maaliskuuta 2010

Suolaista synttäriksi



Lueskelin erilaisia suolaisen kakun ohjeita kunnes törmäsin kakkukioskin blogissa tähän ohjeeseen. Muokkasin ohjetta vähän pienemmäksi ja itselle sopivaksi.

Vaaleaa leipää (itse käytin vaasan iso paahtoa noin 2.5 pkt)

Kostutus Lihaliemellä

Täyte
600gr hunajabroileria (itse käytin suikaleita)
Chili - ananas kastiketta iso loraus (taisi mennä joku vajaa desilitra)
1 punainen paprika
200gr Chili tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 dl Smetanaa (tai 4 dl ranskankermaa)
Mustapippuria
suolaa
1 tölkki Salsakastiketta (mulla oli Mild enkä käyttänyt ihan koko purkkia)
1 tölkki guagamolea (meni vajaa purkillinen, en laittanut kokonaan)

Kuorutus
400gr maustamatonta tuorejuustoa
2 dl majoneesia

Koristeeksi esim.
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaattia
nachoja
punasipulirenkaita

Paista broilerit ja sekoita paiston loppuvaiheessa joukkoon chili kastike. Anna broilerin jäähtyä. Pienennä broilerin palat. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää joukkoon pilkottu paprika sekä jäähtyneet broilerin palat.

Leikkaa leivistä reunat pois.

Anna valmiin kakun vetäytyä kelmun alla esim. yön yli. kuorruta kakku ja koristele haluamallasi tavalla.

Itse tein niin, että joka kerrokseen laitoin kaksi kerrosta leipää (koska ko. leipä jota käytin on aika höttöä) ja täytettä tuli kahteen väliin. Sitä olisi riittänyt hyvin myös kolmeen väliin, mutta kakusta olisi tullut turhan korkea, joten jätin sen sitten matalammaksi. Itse kuorrutin kakun lähes heti täytön jälkeen ja aamulla vain korjailin kuorrutusta sekä koristelin.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Helou! Hei monenkohan palasen voileipäkakuksi tämän arvioisit? Kun olen vähän noviisi näissä, keskittynyt vaan syömään näitä muiden juhlissa... :P