sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Vaniljabebet



Löysin yövuorossa lehtiä lueskellessa kotivinkistä "helpon" ohjeen bebe - leivoksille. Noh, pitihän se päästä kokeilemaan moisia joten tuumasta toimeen. Pakko sanoa, että työläitä ovat tehdä, mutta hyvältä maistuu lopputulos :)

Pohja
100gr rasvaa
1/2dl sokeria
1 kananmuna
2dl jauhoja

Täyte
1dl kuohuketrmaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 keltuainen
1dl sokeria
1dl rasvaa

Kuorrute
tomusokeria
sitruunamehua
väriä maun mukaan
nonparelleja

vaahdota rasva ja sokeri. lisää muna vatkaten koko ajan. sekoita jauhot joukkoon. Painele taikinaa ohuelti vuokien pohjalle ja reunoille (jos käytät metallivuokia, voitele hyvin. itse käytin paperisia muffinivuokia ja toimii hienosti). Siirrä pohjat hetkeksi jääkaappiin (taisin antaa olla noin 15 min), kylmä taikina säilyttää muotonsa paremmin paiston aikana.

Paista pohjia 175 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes pohjat saavat kauniin värin. Kumoa pohjat pois paistovuoasta varovasti ja anna jäähtyä.

mittaa kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaes kunnes seos kiehahtaa (tässä kohtaa mulla seos näytti täysin munakokkelilta ja olin varma, että meni harakoille vaan jatkoin uskollisesti ohjeen mukaan ja lopputulos oli hyvä :) ) Jäähdytä seos hyvin. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä seokset keskenään.

Täytä jäähtyneet leivospohjat seoksella reunoja myöten (kannattaa jättää siihen reunalle vähän tilaa että keskellä on enempi ja reunoille vähän vähempi, kurrute pysyy paremmin).

Valmista kuorrute ja kuorruta / koristele bebet. Kylmässä jähmettyy nopeammin, siitä on apua. Itselläni oli kyllä pöydällä ja lopputulos oli ihan maistuva kuitenkin.

Itse epäilin ohjeen vaniljasokerin määrää mutta valmiissa bebessä ei maistu liikaa vanilja. Itseasiassa tuli yllättävän hyvä lopputulos :)

Työlästä siis mutta hyvän eteen kannattaa nähdä vaivaa :)

Ei kommentteja: